Постинг
11.06.2010 10:10 -
Рецепта за Баварски крем
Автор: cookingtime
Категория: Други
Прочетен: 6581 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 11.06.2010 10:13
Прочетен: 6581 Коментари: 1 Гласове:
2
Последна промяна: 11.06.2010 10:13
БАВАРСКИ КРЕМ
Продукти:
1 л. пр. мляко
1 ч. чаша захар
2 пакетчета желатин
4 жълтъка
4 супени льжици брашно
1 ванилия
За 12 порции
Начин на приготвяне:
Всички продукти се смесват с прясното мляко и се варят на тих огън, като се бърка постоянно за да не загори. Когато крема се сгъсти се сваля от печката и се оставя да изстине. Отделно се разбиват жълтъците с малко захар до пълното им сгъстяване. След което се прибавят към изстиналия крем и се разбърква добре. Разделя се на три части. В първата се слага какао, във втората смлени орехи, а в третата част кокосови стърготини. След което се изсипват една след друга в кексова форма и се оставя в хладилника да се желира За да се извади крема от формата е необходимо тя да се натопи за секунди в гореща вода за да се отпусне крема и веднага се изсипва в плитка чиния. Приятен апетит
Продукти:
1 л. пр. мляко
1 ч. чаша захар
2 пакетчета желатин
4 жълтъка
4 супени льжици брашно
1 ванилия
За 12 порции
Начин на приготвяне:
Всички продукти се смесват с прясното мляко и се варят на тих огън, като се бърка постоянно за да не загори. Когато крема се сгъсти се сваля от печката и се оставя да изстине. Отделно се разбиват жълтъците с малко захар до пълното им сгъстяване. След което се прибавят към изстиналия крем и се разбърква добре. Разделя се на три части. В първата се слага какао, във втората смлени орехи, а в третата част кокосови стърготини. След което се изсипват една след друга в кексова форма и се оставя в хладилника да се желира За да се извади крема от формата е необходимо тя да се натопи за секунди в гореща вода за да се отпусне крема и веднага се изсипва в плитка чиния. Приятен апетит
Търсене
За този блог
Гласове: 6
Архив